En verden af hverdagsdyr

Velkommen til min Zoologisk Sølv kollektion.

Jeg er vildt fascineret af dyr, i alle afskygninger.. og den zoologiske verden har været et tilbagevendende motiv hele mit liv.

I foråret 2019 tog jeg et tilbageblik på mit bagkatalog og blev måske en smule overrasket, da jeg fandt, at jeg kunne sammensætte en hel kollektion, udfra de værker jeg allerede havde formgivet og skabt.
Der var tæt på 30 modeller som umiddelbart kunne reproduceres – og endnu flere, efter jeg havde bearbejdet modellerne yderligere – Altså havde jeg allerede hele kollektionen, med enkelte modeller helt tilbage fra før 1998 liggende i skuffen.

Jeg har en drøm om at Sølvtøj bliver en del af danskernes borddækning igen, ikke på den klassiske facon som du måske kender fra tidligere, hvor man havde 12 x gaffler, knive og skeer og måske et fad, en kande samt nogle lysestager, som man hele tiden skulle sørge for at pudse, men på en ny og underholdende måde, hvor hvert objekt kan stå som en skulptur i sig selv og f.eks. være det salatbestik man griber efter om man har gæster eller ej. Når sølv bliver brugt skal det ikke pudses.
Så jeg besluttede mig for at fremstille alle dyrene i små serier og således få dem lidt ned i pris i forhold til egentlige unikaer.
Samtidig er de kun til salg direkte gennem mig, på udvalgte markeder og som pop-up butik. Alt sammen noget som holder prisen nede.
Ikke alle dyrene er med her på siden, der findes også smykker i form af gekkoer, frøer, mus mm.

Hvis du ser noget af interesse, har spørgsmål til resten af kollektionen eller spørgsmål om priser, så kontakt mig på kontakt@gittebjorn.dk

Næste gang kollektionen ”kommer på græs” bliver på Grønbechs Gård på Bornholm sommer 2020.

 

Flag-mus

Fødselsdagsflag eller fejringsflag for hele familien. Flagmusen kommer til at gå i arv i generationer.  (flag kan også udskiftes til andre lande). 

Påfuglen

Kagespatel der lusker afsted med kagestykkerne og samtidig er smuk at se på, selvom den ikke puffer sig op med sine halefjer. Den første af Påfuglene var en mere forenklet udgave end den form fuglen har taget idag. 

Frø-sæt

Salatbestik, der ikke hopper ud af skålen. Frøerne er skabt ud af fem dele, da selve frøen er nødt til at være hul for at have den helt rigtige vægt i skålen.

Propdyr

Vinpropper, der har en fest. Krabbe, snegl, mus, frø og fugleunge, allesammen små dyr man kan finde i den danske natur. Propperne er oxideret for at give de små dyr den rette kontrast og udtryk.

Te-likan

Tesi, hvor selve underkæben er en standard tepose som kan skiftes ud når den bliver for gammel. Den første udgave af telikanen er lavet udelukkende i sølv og er frem for alt et kunstobjekt, selvom denne også er anvendelig.

Flamingoer

Flamingoopsats, cocktailpinde og cocktailglas. 
De fine små cocktailpinde er perfekte til oliven, kanapeer, ost eller frugt. Her ses cocktailpindene sammen med en flamingoopsats, der  fungerer optimalt med slik eller frugt i, men står også smukt på en hylde som en skulptur i sig selv. Og sidst men ikke mindst er martiniglas som er forgyldt i glasset.

Honningske

Den fineste måde at få flydende honning op af en krukke på må da være med et stykke af bikagen. Her er én af bierne endda fulgt med.

Østers skafler

En gaffel og ske i et er ikke noget nyt, men i denne form pynter de små østersskaller med tang som spidser på spisebordet og er samtidig enormt anvendelige og lækre at have i hånden.

Kamæleoner

Pålægsgafler og olivenskeer udgør de perfekte grene for en kamæleon at gribe om. 

Svanestager

Et smukt og pyntende alternativ til plastik-lysestagerne vi alle kender. Disse svaner  vil følge med til familiens fødselsdage i generationer.

Luk menu

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Læs mere