Vores Kurser

Vi har mange forskellige smykkekurser der henvender sig til alt fra professionelle guldsmede til smykke designere og hobbyentusiaster.  Alle ugens hverdage, formiddage, eftermiddage og aftener. Og weekender, og sågar ugekurser i ferierne – Danmarks bedste smykkeværksted har med garanti et kursus, der passer til dig!
Når du trykker Læs mere og book, bliver du sendt videre til vores samarbejdspartner SMYK2000s booking system.

Dag- og aftenkurser

I løbet af 12 mødegange og 48 lektioner får du mulighed for at arbejde med guldsmedeteknikker og udføre dine helt personlige smykker og objekter i guld, sølv, kobber, messing m.m. Der kræves ingen forudgående kendskab til faget. Vi tilbyder også forårsforløb af 5 uger/ 20 lektioner.
 

Weekendkurser

I løbet af 2 mødegange og 18 lektioner får du mulighed for at arbejde med guldsmedeteknikker og udføre dine helt personlige smykker og objekter i guld, sølv, kobber, messing m.m. Disse komprimerede forløb er også anbefalelsesværdige at tage hvis man er nybegynder.

Ugekurser

I løbet af 5 mødegange og 40 lektioner får du mulighed for at arbejde med guldsmedeteknikker og udføre dine helt personlige smykker og objekter i guld, sølv, kobber, messing m.m. Disse komprimerede forløb er også anbefalelsesværdige at tage hvis man er nybegynder. Disse kurser afholdes primært i sommerferien.

Kurser fortsat

Presse-værktøj og Guldsmedearbejde

Kurset henvender sig til dem, som ønsker en introduktion til det at formpresse et emne på værkstedets presse. 
For at deltage kræver det at du allerede har en smule kendskab til grundlæggende guldsmede-teknikker.
 
Weekendkursus
Dato: 5/6. oktober 2019

Vokskursus

På kurset vil du blive præsenteret for arbejdsteknikker i hård filevoks, samt blød ”ostevoks”. Der vil være mulighed for at arbejde målrettet figurativt efter modeller, og blive undervist i hvad der fungere bedst i støb.
 
Weekendkursus
Dato: Endnu ikke fastlagt

Primitiv Støbning ved Kim Buck

Når man snakker om primitiv støbeteknik, er det skam ikke fordi at udseendet af de støbte emner ser primitive ud, nej nej, det er blot teknikken der ikke er hightech. Du vil blandt andet komme til at arbejde med Sepiastøb og Kartoffelstøbning.

Weekendkursus
Dato:  9.-10. november 2019

Store smykker og korpus

På dette kursus vil du blive introduceret til sølvsmedearbejdet i sin mest basale form. Her kan du blandt andet lære at lave den klassiske ske, et krus eller en lille skål til dit barnebarn eller til en anden du holder af – Arvestykker som man kan have resten af livet. 

Underviser er Manuel Sjødahl, som primært laver sølvsmedearbejde og smykker i den større skala. 

Weekendkursus
Dato: 26./27. oktober

Gravering: Kend din stikkel

Kursus i gravering- (og håndtering af stikler) En stikkel er det lille “stemmejern” som gravøren bruger når han/hun graverer, f.eks. navne inden i vielsesring. Og stiklen er også det uundværlige værktøj fatteren bruger når han/hun sætter sten i den teknik som hedder nedstukne fatninger – og, hvis stenene ligger helt tæt, så hedder det pavé-fatning. Du vil lære at monterer, slibe og vedligeholde dine egne stikler, og med i kursets pris er dine første tre uundværlige stikler, som du får med dig hjem. Sergei vil guide dig igennem nogle øvelser, som vil gøre dig tryg ved dit nye værktøj, så du vil være i stand til at arbejde videre selvstændigt.

Weekendkursus
Dato: 23.-24. november

Andre kurser

Vi har løbende forskellige gæstelærere der afholder special kurser på værkstedet. Vær opmærksom på at nogle af kurser vil have visse krav om forudsætninger for kursisten.

Luk menu

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Læs mere