Vores Kurser

Vi har mange forskellige smykkekurser der henvender sig til alt fra professionelle guldsmede til smykke designere og hobbyentusiaster.  Alle ugens hverdage, formiddage, eftermiddage og aftener. Og weekender, og sågar ugekurser i ferierne – Danmarks bedste smykkeværksted har med garanti et kursus, der passer til dig!
Når du trykker Læs mere og book, bliver du sendt videre til vores samarbejdspartner SMYK2000s booking system.

Dag- og aftenkurser

I løbet af 12 mødegange og 48 lektioner får du mulighed for at arbejde med guldsmedeteknikker og udføre dine helt personlige smykker og objekter i guld, sølv, kobber, messing m.m. Der kræves ingen forudgående kendskab til faget. Vi tilbyder også forårsforløb af 5 uger/ 20 lektioner.
 

Weekendkurser

I løbet af 2 mødegange og 18 lektioner får du mulighed for at arbejde med guldsmedeteknikker og udføre dine helt personlige smykker og objekter i guld, sølv, kobber, messing m.m. Disse komprimerede forløb er også anbefalelsesværdige at tage hvis man er nybegynder.

Ugekurser

I løbet af 5 mødegange og 40 lektioner får du mulighed for at arbejde med guldsmedeteknikker og udføre dine helt personlige smykker og objekter i guld, sølv, kobber, messing m.m. Disse komprimerede forløb er også anbefalelsesværdige at tage hvis man er nybegynder. Disse kurser afholdes primært i sommerferien.

Kurser fortsat

Presse-værktøj og Guldsmedearbejde

Kurset henvender sig til dem, som ønsker en introduktion til det at formpresse et emne på værkstedets presse. 
For at deltage kræver det at du allerede har en smule kendskab til grundlæggende guldsmede-teknikker.
 
Weekendkursus
Dato: 16/17. Maj

Vokskursus

På kurset vil du blive præsenteret for arbejdsteknikker i hård filevoks, samt blød ”ostevoks”. Der vil være mulighed for at arbejde målrettet figurativt efter modeller, og blive undervist i hvad der fungere bedst i støb.
 
Weekendkursus
Dato: 18./19. April

Primitiv Støbning ved Kim Buck

Når man snakker om primitiv støbeteknik, er det skam ikke fordi at udseendet af de støbte emner ser primitive ud, nej nej, det er blot teknikken der ikke er hightech. Du vil blandt andet komme til at arbejde med Sepiastøb og Kartoffelstøbning.

Weekendkursus
Dato:  1./2./3. Maj

Store smykker og korpus

På dette kursus vil du blive introduceret til sølvsmedearbejdet i sin mest basale form. Her kan du blandt andet lære at lave den klassiske ske, et krus eller en lille skål til dit barnebarn eller til en anden du holder af – Arvestykker som man kan have resten af livet. 

Underviser er Manuel Sjødahl, som primært laver sølvsmedearbejde og smykker i den større skala. 

Weekendkursus
Dato: 14.-15. Marts

Forrivning

Forrivning er den fatte-teknik, hvor en lille, facetslebet sten ser ud som om den blot er presset ned i metallet, og hvor stenens øverste flade flugter med metallets overflade.

Kurset vil bestå af en række øvelser i messing og med syntetiske sten, hvor du vil lære hvad der skal til, for at stenen sidder fast i såvel en flad plade som i en bukket rund tråd.

Weekendkursus
Dato: 25.-26. April

Andre kurser

Vi har løbende forskellige gæstelærere der afholder special kurser på værkstedet. Vær opmærksom på at nogle af kurser vil have visse krav om forudsætninger for kursisten.

Luk menu

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Læs mere