Vores Kurser

Vi har mange forskellige smykkekurser der henvender sig til alt fra professionelle guldsmede til smykke designere og hobbyentusiaster.  Alle ugens hverdage, formiddage, eftermiddage og aftener. Og weekender, og sågar ugekurser i ferierne – Danmarks bedste smykkeværksted har med garanti et kursus, der passer til dig!
Når du trykker Læs mere og book, bliver du sendt videre til vores samarbejdspartner SMYK2000s booking system.

Ugekurser

I løbet af 5 mødegange og 40 lektioner får du mulighed for at arbejde med guldsmedeteknikker og udføre dine helt personlige smykker og objekter i guld, sølv, kobber, messing m.m. Disse komprimerede forløb er også anbefalelsesværdige at tage hvis man er nybegynder.

Dag- og aftenkurser

I løbet af 12 mødegange og 48 lektioner får du mulighed for at arbejde med guldsmedeteknikker og udføre dine helt personlige smykker og objekter i guld, sølv, kobber, messing m.m. Der kræves ingen forudgående kendskab til faget. Vi tilbyder også forårsforløb af 5 uger/ 20 lektioner. 

Weekendkurser

I løbet af 2 mødegange og 18 lektioner får du mulighed for at arbejde med guldsmedeteknikker og udføre dine helt personlige smykker og objekter i guld, sølv, kobber, messing m.m. Disse komprimerede forløb er også anbefalelsesværdige at tage hvis man er nybegynder.

Kursus for smykkedesign-studerende​

Kursus for smykkedesign-studerende​​

Målet med vores kursus for smykkedesign-studerende er at dygtiggøre de studerende der går på smykkedesign- uddannelserne på bl.a. KEA og DSKD- og at forberede jer der vil søge ind. Du bliver grundigt undervist i håndværket bag designet og får en forståelse for kvalitet og godt håndværk i smykkebranchen.  Uge 28+29+30 er udelukkende forbeholdt smykkedesign-studerende – og dem som gerne vil studere smykkedesign!  Kurserne er inddelt således at man kan vælge at tage alle 3 uger eller tage dem enkeltvist – alt efter niveau og ønske om færdigheder. 

Essentiel guldsmedeteknik (uge 28)

På dette kursus vil kursisterne blive undervist i smykkefagets grundlæggende teknikker, både med en given opgave og ved at arbejde på eget design. Der er mulighed for at arbejde målrettet på at lave smykker med fatninger, hvis kursisten også deltager på kursus del 2 i uge 29. Forudsætninger: Ingen. 

Opbygning af fatninger (uge 29)

På dette kursus vil kursisterne blive introduceret til og undervist i rør-fatninger. Kursisterne vil også blive introduceret kort til andre typer af fatninger, hvis læreren vurderer, at kursisten er i stand til dette. Forudsætninger: Deltagelse i kursus Del 1 eller har tilsvarende erfaring fra tidligere kurser.

Støbeteknik og viderebearbejdning (uge 30)

På dette kursus vil kursisterne blive undervist i finish af et støb, altså renovering, slibning og polering af støbte emner  og vil også blive introduceret til grundlæggende støbningsteknikker. Afhængigt af tid vil kursisterne får mulighed for at sandstøbe deres eget design. 
Forudsætninger: Ingen.

Kurser fortsat

Fokus på fatninger

På dette kursus vil deltageren blive undervidst i at fremstille fatninger til smykkesten samt at fatte disse. Kurset kræver at deltageren har kendskab til håndværket og kan foretage lettere opmåling, boring og justering.

Vokskurser

På kurset vil du blive præsenteret for arbejdsteknikker i hård filevoks, samt blød ”ostevoks”. Der vil være mulighed for at arbejde målrettet figurativt efter modeller, og blive undervist i hvad der fungere bedst i støb.

Andre kurser

Vi har løbende forskellige gæstelærere der afholder special kurser på værkstedet. Tidligere har vi blandt andet haft … . Vær opmærksom på at nogle af kurser vil have visse krav om forudsætninger for kursisten. 
Close Menu