Gittes kurseri

Lidt om foråret og meget andet..

Har I også opdaget det ? April er det nye Maj !!

De ametyst-farvede krokus er for længst afblomstret. Og nu står rubinrøde tulipaner og nikker til de smaragd-grønne træer under den gyldne sols stråler.

Uhhh, forår er mega inspirerende, så lad os mødes på værkstedet igen !

Forårs fem-ugerskurser startede i uge 17, og fik du ikke tilmeldt dig, men bobler alligevel over med ideer, så er der endnu et par ledige pladser på Maries weekendhold d. 25.-26 maj !

Selv har jeg vanen tro droslet ned i timer her i foråret, så nu har jeg Virkelig tid på mit eget værksted.

Wauwhhhe, det er en Fest; jeg Elsker mit arbejde !

Da jeg tog Sally i lære i november tænkte jeg også lidt nye og kommercielle tanker.
At det måske var en ide at sætte mere struktur i mine mere produktions-egnede smykker og objekter.

Som tænkt, så gjort; Det har pt. resulteret i en lille kollektion som vi kalder Zoologisk Sølv, og Sally og jeg vil for første gang være at finde på et af sommerens bedre kunsthåndværkermarkeder, nemlig Ovnhusmarked, som ligger fra d. 26.-28. juli i Nykøbing Sjælland. https://www.ovnhus.dk/

Og nu jeg var ved ”at gøre mig til” i det Danske Sommerland, så har jeg sagt ja til at være ”levende kunsthåndværker in action” på Beddingen Kunsthåndværkermarked. Det er så i Hundested i weekenden d.15.-16. Juni, og arrangørerne fortæller mig, at jeg både får mikrofon på og bliver blæst op på storskærm. – Jooo, jeg kommer i dén grad ud af min comfort zone denne sommer ! https://www.instagram.com/kunst_beddingen/

Men her i maj bliver jeg i trygge rammer. Dvs. her på værkstedet på Prags Boulevard, men jeg har også haft en afstikker til Svendborg. Fredag d.3. maj åbnede der nemlig en stor smykkeudstilling hos Danmarks næst-ældste zoologiske museum Naturama, hvor jeg er repræsenteret.  Se museets hjemmeside her.

Udstillingen hedder Naturens Juveler og er kurateret af Nina Hald og Bodil Binner og det er en meget bred vifte af smykkekunstnere, som er med. Du kan se hvem der også er med og værkerne her.

Vi blev mindeligt bedt om at holde værkerne tæt til kroppen, men da dette nyhedsbrev er sat til udsendelse Efter ferniseringsdagen, så iler jeg med et par illustrative billeder. – Billederne er taget af Fotograf Morten Knudsen.

Mit bidrag til udstillingen er to løbebiller. Én i form af en 18 karats guldring med en sort rosenslebet diamant. Og én i form af en større sølv-lup, med 9 grønne turmaliner og et vaskeægte Zeiss-lup-glas mellem følehornene.

Ringen er i øvrigt delvist presset op på værkstedets nye presse…
Se-se, dét kan den også bruges til !

Marie har indvilget i at undervise på et presse-weekendkursus til efteråret. Så, watch out for kursusplanen, som lægges på nettet d.1. juni !

Først i juni tager jeg nogle dage til Berlin, hvor jeg skal bo hos mine danske venner dernede.

Men jeg skal selvfølgelig også mødes med Lonny Fechner; min vildt dygtige guldsmedekollega, ven og underviser på emaljekurset her til sommer fra d. 29. juni til d.2. august.

Lonny er bosiddende i Berlin og er ansat hos Nissing. Hun er halvt tysk og er rigtig godt orienteret om hvad der kan fås hos de tyske forhandlere – så vi skal indkøbe Farver til Emaljekurset, skal vi ! – Og jeg ved allerede nu, at der er ønsker om Lyserød !

Hvis du er tilmeldt kurset (se link her) og har specifikke ønsker, så er det NU du skal sende mig dem !
Lonny og jeg vil forsøge at gøre alle glade, så kurset kan blive lige så farverigt som det danske Forår !

Alt godt herfra.

Gode smedehilsner

Gitte

Luk menu

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Læs mere