Udvalg af Andre Projekter

Rum for leg

Siden 1996 har jeg arbejdet tæt sammen med arkitekt Lene Jensen om en række projekter primært beregnet til det offentlige rum. Vi har sammen vundet konkurrencer om at udforme: Legepladsen i Konges Have, Dykkerbanen Havheksen på Amager Strand og Børnebiblioteket i Helsingør, der kaldes Den hvide flåde møder den uhyrlige pansertorsk.  Sammen blev vi endvidere præmieret i konkurrencen Smyk 2006.

Kulturværftet-Helsingør

I 1996 udskrev Statens Kunstfond en konkurrence om at skabe en legeplads til Kongens Have.

Jeg kontaktede to gode venner, arkitekt Lene Jensen og Glas formgiver Lisbeth Thorn, og vi dannede en arbejdsgruppe og vandt året efter konkurrencen.

Rammen for vores samarbejde og for legepladsen udformning er et lille eventyr, som Lene Jensen skrev en sen nat.

Legepladsen blev opført i 1998 og gennemrenoveret i 2008.

En flåde af hvide sejl er det første, man møder på børnebiblioteket i Kulturværftet, Helsingør.

Sejlene rækker fra gulv til loft og deler rummet op. Bag dem lurer uhyret, Den uhyrlige Pansertorsk, en fest af modstridende elementer og fortællinger. Måske en fisk i panser og plade, måske en ubåd? Den er et mangesindet uhyre, bygget over et træ-skelet beklædt med zink. Fortil er den formet som et skuffemøbel, den har koøjer i siden og bagtil enfiskehale udskåret i træ. 

Den Uhyrlige Panser-torsk.
Legemøbel.
Del af Helsingørs Børnebibliotek Indgangsportal.
Designet i samarbejde med arkitekt Lene Jensen.
Opført i 2010.​

SMYK-Bella-Center
Dykkerbanen-Havheksen-gitte-bjørn

I 2006 prøvede vi kræfter med konkurrencen Smyk i Bella Center.
Vi deltog i kategorien parsmykker og blev præmieret med smykket, der bar titlen: Til to der er klar til at gøre det, der ikke kan gøres om

Havheksen eller Havfruen der blev indviet i 2007 er en 200m lang dykkerbane, der ligger lige ud for kysten på Amager Strand. Det er et undersøisk landskab, skabt specielt for dykkere. 

Værket er foranderligt som vejret. Med tiden vil havet afrunde dets former, og muslinger, krabber og fisk vil bosætte sig i dets omgivelser.

Under de rette vejrforhold kan banen ses fra luften.

IMG_1026 (2)
hundebaenk_gittebjorn_3

De Tre Bukke Bruse (Bukkene Bruse), skulpturlegeplads forslag til Oslo Kommune

Sund Kunst, skulptur forslag til Helsingør Sundhedshus.

Skulpturer

Skulpturer i det offentlige rum- Skulpturelle arbejder til henholdsvis Odense kommune og Hvalsø kommune.

klaver-skulptur-gitte-bjørn
Siddetyr_gittebjorn

“Carls Flygel”- blev indviet i juni 2015. Værket er lavet i anledningen af 150 års jubilæet for Carl Nielsen. Det er placeret i Møntergården i Odense, men skal på sigt stå foran Odenses nye Musik- og kulturhus Odeon. Værket er interaktivt, så når man sætter sig på en af de to skamler, starter Carl Nielsens musik. 

“Læne-tyr” blev opstillet i 2006 på Kropladsen foran Hvalsø Spisehus. Ved et nærmere kik kan man se, at tyrens horn når ned til nogle takker foran hovedet. Det er det øverste af ryggen af en lindorm. En lindorm var en menneskeædende slange eller drage. Skulpturen skildrer sagnet om en lindorm, der spærrede vejen til Hvalsø Kirkes sydlige del, så man måtte flytte indgangen til nordsiden.  Kunne lindormen nå rundt om kirken, ville kirken styrte i grus. For at få lindormen væk opfedede byens borgere en tyr med sødmæk og nøddekerner til at kæmpe mod den. Efter en frygtelig kamp fik tyren slået lindormen ihjel.

Smykker + Objekter

Udvalg af andre smykker + objekter

Luk menu

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Læs mere