MIN SKOLE

Gitte Bjørn 2

Smykkekurser, Smyk2000 og Gittes Værksted

Skolen og værkstedet blev grundlagt af sølvsmed Carsten From i 1994, og i 2009 overtog jeg roret. Skolens kurser bliver afholdt på Gittes Værksted, Prags Boulevard 63C. Skolen administreres af foreningen Smyk2000, og al tilmelding sker på www.smyk2000.dk

Værkstedet er overordentlig veludstyret, med et overflødighedshorn af fagets værktøjer i fuld professionel kvalitet og 22 fuldt udstyrede arbejdsstationer med loddekarussel, loddepistol, individuel udsugning og alt i håndværktøj.

Der er to undervisningslokaler: Det Store Værksted og Mistbænken.

På Det Store Værksted har vi 14 pladser, foruden 3 pladser med mikromotorer, 4 slibe- og polerpladser, syrekar, smeltebord med digler, trækbænk, søjleboremaskine med meget mere.

I Mistbænken har vi 8 pladser, syrekar og søjleboremaskine. Når du arbejder i Mistbænken har du selvfølgelig også adgang til værktøjet i Det Store Værksted, ligesom alle har adgang til Hammerrummet, som indeholder alt hvad hjertet kan begære af hammere og jern, knopstempler og cicelørværktøj.

Skolen udbyder 3 slags kurser:

1. Håndværkskurser har fokus på teknikken, materialerne og fremgangmåden. Håndværkskurserne afholdes normalt på det lille værksted ‘Mistbænken’ med kun 8 deltagere, så du virkelig har mulighed for at fordybe dig i teknikken og lære hvordan du gør med en faglærer lige ved hånden. Håndværkskurserne arbejder altid med faste opgaver, og de spænder lige fra begynderopgaver til avancerede Master Class opgaver. Hver enkelt kursist bliver undervist ud fra sine forudsætninger – her bliver du udfordret på din håndværksmæssige kunnen uanset om du er nybegynder eller fuldbefaren!

Max. deltagerantal: 8

-> gå til Håndværkskurser 

 2. Designkurser har fokus på formgivning. Her har du mulighed for at udvikle dit formsprog og udtryk helt frit, og eksperimentere lige så tosset du vil med udtryk, materialer og teknikker – vi kalder det Fri Leg. Undervisningen foregår normalt i ‘Det Store Værksted’ og er helt individuel, så læreren har fokus på netop dine ønsker og tanker – når det altså er din tur.. 🙂

Max. deltagerantal: 14

-> gå til Designkurser 

Håndværkskurser og Designkurser går hånd i hånd, som Yin og Yang. Uden teknikken kan du ikke lave dine designs til virkelighed. Og uden designs har du ikke noget at bruge din teknik til. Du kan gå skiftevis på den ene og den anden slags hold, eller du kan vælge at gå til begge typer på én gang – men selvfølgelig ikke på samme tid, samme ugedag. Der er ingen begrænsning på antallet af kurser, du følger, blot der er plads på holdet.

3. Temakurser har fokus på en bestemt teknik eller et bestemt materiale. Vi holder temakurser nogle gange om året, og i 2017 har vi hidtil afholdt et vokskursus, hvor fokus var på at modellere i voks til senere støb. Vi har kurser i Filigran og Kædeteknik på programmet – se detaljerne under Temakurser.

-> gå til Temakurser 

Vi samles om det store bord til fælles te og kaffe i pauserne, og normalt har en af deltagerne lidt mundgodt med.

Jeg er nærmest lykkelig for min skole, hvor glæde og latter går hånd i hånd med høj faglighed, og hvor der altid er højt til loftet!

I dag underviser Hans Henrik Petersen, Ditte Stepnicka og jeg – vi er alle guldsmede – samt sølvsmedene Lone Løvschal, Claus Bjerring og Manuel Sjødahl på skolen. Skolen drives administrativt af foreningen Smyk2000: www.smyk2000.dk